Меню Закрити

Екологічна акція каразінців у Львові

15 червня 2021 р. в рамках співпраці українських партнерів проекту INTENSE – Національна докторська школа, аспіранти Воронін Владіслав та Світлана Бурченко, а також студенти-екологи третього курсу Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Міщенко Вікторія, Федяй Владислав, Гладкий Антон, Кутузов Євген і Найдюк Данило мали унікальну можливість ознайомитися з ініціативою облаштування громадського простору Міського садівництва «Теплиці Рерінга», послухати про мотивацію волонтерів його створення – громадські організації Пермакультура, EkoTerra i PLATO / ПЛАТО.

Прийняли участь в прибиранні території, було здійснене звільнення діляночок від бур’янів, каміння та скла.  Також допомагали при висадці саджанців рослин. Зокрема, ділянку, на якій посаджені саджанці винограду було звільнено від шкідливої рослинності, яка могла б швидко вплинути на подальший розвиток саджанців. На цій ділянці після прибирання задля недопущення у майбутньому розвитку бур’янів знов, територію засіяли білою конюшиною, яка не дасть більше розвиватись бур’янам. Вона не висока, тому жодним чином не буде перекривати доступ світла до винограду.Крім цього прийняли участь збиранні слимаків. Вони є шкідниками, й поїдають значну кількість рослин, які висаджуються на діляночках.Студенти вперше побачили вермикомпостер та взнали, що таке «вермичай».

Чотири години роботи разом з волонтерами були наповнені ентузіазмом, жартами та корисними порадами. Окрема подяка співробітнику Інституту екології Карпат Ірині Шпаківській за організацію зустрічі студентів і волонтерів.