Меню Закрити

Тренінг професіонала

14 червня 2021 року студенти 3 курсу кафедри екологічного моніторингу і заповідної справи Міщенко Віка, Гладкий Антон, Кутузов Євген, Найдюк Данило та Федяй Влад в рамках виробничої практики та аспіранти кафедри Бурченко Світлана і Воронін Владіслав відвідали управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради. Начальником управління Олександрою Сладковою для каразінців проведено півторагодинний тренінг на тему «Здобутки та проблеми зеленої та голубої інфраструктури м. Львова». Вона розповіла про те, як відбувається управлінська діяльність в парках міста Львова, знайомила загалом зі здобутками та проблемами зеленої та блакитної інфраструктури м. Львова. Особливо вразило  те, що кожен район міста має посаду садівника, який корегує та контролює всю роботу стосовно парків, допомагає реалізовувати ініціативи громади та проводить консультації.

В кількох парках міста є ділянки де впроваджується на експериментальній основі технологія, яка полягає в тому щоб засіяти ділянки різнотрав’ям й залишити їх в спокої, й не здійснювати косіння. Проте пильно спостерігати, за ділянками й приймати певні управлінські рішення (в разі потреби) для підтримки екосистеми в оптимальному стані.

Зустріч була цікавою та в цілому проходила у форматі дискусії щодо організації зелених зон міста, порівняння кейсів Харкова та Львова, того як відбувається організація діяльності, які ідеї є провідними у Львові, а які в Харкові. Й загалом, які ідеї слід просувати надалі, за якими дійсно майбутнє та сталий розвиток.