Меню Закрити

Студенти і аспіранти кафедри в Карпатах

Другий етап виробничої практики студентів 3 курсу кафедри екологічного моніторингу і заповідної справи Гладкого А., Кутузова Є., Міщенко В., Найдюка Д. та Федяя В. та стажування аспірантів Бурченко С. і Вороніна В. проходив у Національному природному парку Сколівські Бескиди.

Камеральна частина практики дала аспірантам і студентам можливість поспілкувались з директором НПП Василем Приндаком, обговорити питання збереження біорізноманіття, використання сучасних технологій у зборі та картографуванні даних про флору і фауну, проблеми та перспективи розвитку НПП Сколівські Бескиди.

Маршрутні дослідження дозволили ознайомитись з організацією екологічних стежок «Павлів потік – водоспад Кам’янка», «Долиною річки Кам’янка», «Старовікові ліси». Найбільш яскраві емоції у всіх викликав популярний туристичний маршрут на найвищу вершину Сколівських Бескид – г. Парашку (1268 м), з якої відкривається чудовий Карпатський пейзаж. Прекрасні враження також залишив Державний історико-культурний заповідник «Тустань», який входить до складу парку.