Меню Закрити

ЕКСКУРСІЙНИЙ ВИЇЗД ДО НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ «СЛОБОЖАНСЬКИЙ»

16 жовтня 2019 р. з метою профорієнтації проведено екскурсійний виїзд до заповідної перлини Харківщини – Національного природного парку «Слобожанський», на який  були запрошені 45 учнів 9-11 класів з 12 навчальних закладів загальної середньої освіти м. Харкова. Серед них – переможці ХІV міського турніру юних біологів та ХІІ міського турніру юних географів. Організацію та проведення екскурсії від кафедри моніторингу довкілля та природокористування здійснили доц. Гололобова Олена Олександрівна та ст. викл. Клєщ Анастасія Анатоліївна.                                                                                                                       

Школярі, студенти і викладачі познайомились із унікальними для зони Лісостепу ландшафтними комплексами боліт та представниками їх флористичного та фауністичного «населення». Екскурсію екологічною тропою «До торф’яних боліт» проводила завідувачка відділу рекреації та туризму Національного природного парку «Слобожанський» Шумілова Алла Вікторівна – аспірантка кафедри моніторингу довкілля та природокористування, випускниця екологічного факультету. То ж, крім цікавої інформації про біологічне та ландшафтне різноманіття природи парку, Алла Вікторівна поділилась із школярами особистим досвідом навчання в Каразінському університеті і тими можливостями, що відкриваються перед фахівцями у галузі заповідної справи.

Після обіду в візит-центрі національного парку, екскурсійна група відвідала пам’ятку садово-паркового мистецтва «Наталіїівка», де прослухала дайджест з історії Слобідського краю, присвячений родині промисловців та меценатів Харитоненків, підготовлений старшим викладачем кафедри моніторингу довкілля та природокористування Клєщ Анастасією Анатоліївною.                                                  Активна участь студентів факультету Ф. Коваля, Т. Кобець, Г. Гончарової, В. Голуб та Є. Кутузова  сприяла жвавому та неформальному спілкуванню.

Знайомство з унікальними природними заповідними об’єктами та історією нашого краю  дало можливість школярам ближче познайомитись із специфікою професії еколога та отримати відповіді на всі запитання щодо особливостей та перспектив навчання у Каразінському університеті за освітньою програмою «заповідна справа».

Співробітники кафедри моніторингу довкілля та природокористування екологічного факультету висловлюють щиру подяку адміністрації Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна за забезпечення автобусного перевезення екскурсії, що дало можливість здійснити даний профорієнтаційний захід.