Меню Закрити

Екскурсія до місця можливого працевлаштування за фахом Укр. НДІЛГА ім. Г. М. Висоцького

18 квітня 2019 року група студентів екологічного факультету побувала на екскурсії в Українському науково-дослідному інституті лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького. Екскурсія організована доцентом кафедри моніторингу довкілля та природокористування Коваль Іриною Михайлівною у два етапи: на території ботанічного саду інституту та в лабораторії селекції.

Про різні сорти дерев студентам розповіла зав. лабораторії селекції Лось Світлана Анатоліївна. К колекції інституту є й ті, що не характерні для нашого регіону – кизил звичайний, жимолость неїстівна, жасмин садовий, пірея вангута, ялина колюча, ялиця одноколірна, залізне дерево, бук європейський та ін. Також на ділянці знаходяться різні породи дерев, генетично схрещені між різними батьківськими видами. Серед них: горіх гідбрид, дуб гібрид та ін.

Другим пунктом екскурсії стало відвідання лабораторії мікроклонального розмноження деревних рослин. Студенти познайомились з процесами та інвентарем, необхідним для виведення та вирощення рослин. Вони мали можливість побачити бруньки пророщених дерев інвітро – фундука та ліщини. Всі процедури проводяться в повній стерильності.

Ірина Михайлівна та Світлана Анатоліївна окреслили коло можливостей, що надає молодим фахівцям навчання в аспірантурі та робота в інституті.

93 (1)81 (2)